Scala senzorilor! Sonda lambda defectată.

O mașină modernă este formată din multe piese mari și mici. Uneori, cea mai nesemnificativă piesă de schimb preia cea mai mare parte a încărcăturii, iar funcționarea defectuoasă a acesteia duce la consecințe ireversibile. Astăzi vorbim despre sondele lambda.

Sonda lambda reprezintă un senzor de oxigen care permite sistemului electronic să monitorizeze și să regleze raportul aer-gaz corect în camerele de combustie. Senzorul poate corecta în timp util structura amestecului de combustibil și poate preveni destabilizarea procesului de lucru al motorului, ceea ce este pur și simplu inacceptabil pentru motor.

Simptomele unei defecțiuni a unei sonde lambda:

  •  Destabilizarea senzorului ralantiului. Un senzor defectuos de oxigen duce la faptul că viteza de ralanti variază și nu rămâne la același nivel, adică și scade constant până la 500-600 de rotații. Acest lucru se datorează faptului că ajunge un amestec slab, ceea ce pur și simplu nu este suficient pentru o funcționare stabilă a motorului la ralanti.
  •  Puterea redusă a motorului se datorează și amestecului slab de combustibil. Motorul pornește încet încet, merge prost, ușor accelerat.
  •  Crește consumul de combustibil. O sondă lambda defectuoasă consumă semnificativ combustibil - cu 20-30%. pentru că este furnizat prea mult combustibil, evacuarea este mai închisă și se simte un miros specific de benzină, care nu se arde complet în catalizator. Pe bujii apare un strat negru, ceea ce indică o îmbogățire excesivă a amestecului.
  •  Izbituri în timpul accelerării. Cu o sondă lambda defectuoasă, mașina accelerează încet și agitat.
  •  S-a aprins indicatorul „Motor de verificare”. O eroare de sondă lambda este trimisă computerului, se aprinde o lumină care vă anunță necesitatea diagnosticării mașinii.

Când această eroare este resetată, aceasta reapare până când sonda lambda este reparată sau înlocuită.

Motivele defectării sondei lambda: depresurizarea mașinii; intrarea internă a aerului sau a gazelor de eșapament în amestecul de combustibil; supraîncălzirea senzorului din cauza funcționării defectuoase a sistemului de aprindere; uzura obișnuită a elementelor; pană de curent; șoc sau alt impact mecanic.

Monitorizați cu atenție semnalele pe care vi le va oferi mașina. Nipon-Auto recomandă diagnosticarea în timp util și amintește, de asemenea, cea mai largă gamă de senzori. Calea Orheiului, 125!

2019:08:09
Extinderea sortimentului. Volkswagen Group
Ne bucurăm să vă informăm despre noul stoc de la Volkswagen Group. Volkswagen (Volkswagen Konzern, Volkswagen Group sau VW Group) este un grup de întreprinderi auto a căror companie-mamă este Volkswagen AG.
2019:10:07
MK KASHIYAMA. Fiabilitate absolută la drum.
Nipon Auto își extinde constant gama de produse auto, precum crește și numărul de mărci din Japonia, ținând cont de nevoile clientului.
2019:09:11
LYNXauto. Calitate excelentă la un preț accesibil
Nipon Auto prezintă noul brand japonez de piese auto pentru mașina dvs. Akita Kaihatsu a fost fondată ca un mic laborator pentru studiul proprietăților metalelor din 1964 în orașul Osaka (Japonia). În 1987, Akita Kaihatsu a fost implicată direct în elaborarea standardelor fundamentale ale sistemului pentru organizarea managementului calității (ISO 9000) și managementul mediului (ISO 14000). În 2008, producția de piese auto a fost organizată sub propria sa marcă - LYNXauto. Astfel, la sfârșitul anului 2008, producția de piese auto și consumabile pentru automobile a început la instalațiile de producție și la întreprinderile partenere. Astăzi LYNXauto este reprezentat de 12 grupuri de produse și are peste 5.000 de produse.
2019:09:09