Scala senzorilor! Sonda lambda defectată.

O mașină modernă este formată din multe piese mari și mici. Uneori, cea mai nesemnificativă piesă de schimb preia cea mai mare parte a încărcăturii, iar funcționarea defectuoasă a acesteia duce la consecințe ireversibile. Astăzi vorbim despre sondele lambda.

Sonda lambda reprezintă un senzor de oxigen care permite sistemului electronic să monitorizeze și să regleze raportul aer-gaz corect în camerele de combustie. Senzorul poate corecta în timp util structura amestecului de combustibil și poate preveni destabilizarea procesului de lucru al motorului, ceea ce este pur și simplu inacceptabil pentru motor.

Simptomele unei defecțiuni a unei sonde lambda:

  •  Destabilizarea senzorului ralantiului. Un senzor defectuos de oxigen duce la faptul că viteza de ralanti variază și nu rămâne la același nivel, adică și scade constant până la 500-600 de rotații. Acest lucru se datorează faptului că ajunge un amestec slab, ceea ce pur și simplu nu este suficient pentru o funcționare stabilă a motorului la ralanti.
  •  Puterea redusă a motorului se datorează și amestecului slab de combustibil. Motorul pornește încet încet, merge prost, ușor accelerat.
  •  Crește consumul de combustibil. O sondă lambda defectuoasă consumă semnificativ combustibil - cu 20-30%. pentru că este furnizat prea mult combustibil, evacuarea este mai închisă și se simte un miros specific de benzină, care nu se arde complet în catalizator. Pe bujii apare un strat negru, ceea ce indică o îmbogățire excesivă a amestecului.
  •  Izbituri în timpul accelerării. Cu o sondă lambda defectuoasă, mașina accelerează încet și agitat.
  •  S-a aprins indicatorul „Motor de verificare”. O eroare de sondă lambda este trimisă computerului, se aprinde o lumină care vă anunță necesitatea diagnosticării mașinii.

Când această eroare este resetată, aceasta reapare până când sonda lambda este reparată sau înlocuită.

Motivele defectării sondei lambda: depresurizarea mașinii; intrarea internă a aerului sau a gazelor de eșapament în amestecul de combustibil; supraîncălzirea senzorului din cauza funcționării defectuoase a sistemului de aprindere; uzura obișnuită a elementelor; pană de curent; șoc sau alt impact mecanic.

Monitorizați cu atenție semnalele pe care vi le va oferi mașina. Nipon-Auto recomandă diagnosticarea în timp util și amintește, de asemenea, cea mai largă gamă de senzori. Calea Orheiului, 125!

2019:08:09
Atenție! Promoție
Dacă ești proprietarul unei mașini TOYOTA PRIUS, atunci Nipon Auto este pentru Dvs!
2020:05:20
PROMOȚIE JFBK. Fabricat în Japonia.
Dragi automobiliști! În Nipon Auto dispune de o promoție la componentele sistemului de frânare ale unei mașini.
2020:05:15
Rulmenți pentru cutia de viteze
Nipon Auto prezintă o selecție largă de rulmenți pentru cutia de viteze manuală.
2020:05:12