Orientat corect. Principalele proprietăți ale ulei

Astăzi înțelegem proprietățile de bază ale uleiurilor lubrifiante, și anume în termeni care îi caracterizează. Vă prezentăm 7 proprietăți pentru a alege un ulei potrivit pentru mașina dvs.

1. Vâscozitate SAE. Viscozitatea este utilizată pentru a măsura un fluid gros și vâscos sub anumite condițiile de temperatură, este unul dintre cei mai importanți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un ulei. Viscozitatea este măsurată în * cSt (centistoks), cu cât este mai mare vâscozitatea, cu atât este mai mare nivelul de densitate.

2. Indice de viscozitate (Indice de viscozitate) Indicele de viscozitate (VI) indică relația dintre vâscozitatea lubrifianților și temperatura. Un indice de vâscozitate mare înseamnă o ușoară modificare a vâscozității în funcție de schimbarea temperaturii. Cu cât este mai mare indicele de vâscozitate, cu atât este mai mare stabilitatea uleiului la temperatură, prin urmare durata de viață și aplicarea acestuia sunt prelungite.

3. Punctul de ardere. Punctul de aprindere este cea mai mică temperatură la care aburul din încălzirea continuă a uleiurilor lubrifiante se poate aprinde. Temperatura de aprindere este cea mai mică temperatură la care aprinderea nu este instantanee, dar continuă.

De regulă, temperatura de aprindere este de obicei mai mare decât punctul de aprindere cu 20 ~ 30 grade, este imposibil să se utilizeze ulei lubrifiant într-un mediu deasupra temperaturii de aprindere.

4. Punctul de turnare (punctul de turnare). Dacă temperatura uleiului de lubrifiere scade constant, ceara începe să se desprindă de uleiul de lubrifiere și începe să se întărească. Temperatura înaintea unui asemenea fenomen este numită punctul de turnare. Acest lucru nu înseamnă că lubrifiantul nu poate fi utilizat într-un mediu sub punctul de îngheț. Cu toate acestea, este necesar să se țină seama de faptul că acest lucru poate reduce eficiența muncii, prin urmare, atunci când alegeți uleiul de motor pentru utilizare în timpul iernii, este necesar să luați în considerare punctul de curgere mai atent.

5. Numărul total de acid (număr total de acid, TAN) Numărul total de acid (TAN) indică cantitatea de componentă acidă conținută în ulei și cantitatea de oxid de calciu (KOH) necesară pentru a neutraliza componenta acidă conținută în 1 g de ulei, mg. Cu cât este mai mult uleiul și cu atât kilometrajul este mai mare, cu atât cresc mai mult componentele acide, ceea ce duce la creșterea numărului total de acid (TAN).

6. Numărul total de bază (TBN) din numărul total de bază (TBN) indică cantitatea de componentă alcalină conținută în ulei și oxidul de oxigen (KOH) necesar pentru a neutraliza componenta alcalină, conținută în 1 g ulei lubrifiant, exprimată în mg. Cu cât kilometrajul este mai mare și cu atât este mai mare numărul total de acid (TAN), cu atât este mai mic numărul total de bază (TBN), indicând astfel o proporție inversă față de numărul total de acid.

7. Stabilitatea oxidării. Rezistența la oxidare este capacitatea de a reduce viteza de oxidare a unui lubrifiant accelerat de temperatura ridicată. Această proprietate este deosebit de importantă pentru determinarea duratei de viață și a depozitării uleiurilor de motor.

Nipon Auto recomandă utilizarea unui ulei de calitate care să corespundă proprietăților enumerate mai sus. S-Oil a fost testat și îndeplinește toate standardele internaționale.

2019:06:29
Vă invităm la reduceri
Stimați automobilişti! Alegeți corect!
2020:07:06
OFERTA DE VARĂ
Dragi automobiliști! OFERTA DE VARĂ este disponibilă!
2020:06:30
Chiulasă
Nipon Auto prezintă o gamă largă de piese pentru grupul chiulasă:
2020:06:23