Filtre. Combustibil și ulei.

Elementele de filtrare din mașină sunt foarte importante. Datorită lor, înlocuite în timp util, piesele de bază nu sunt contaminate și nu sunt expuse efectelor agresive ale mediul înconjurător. Astăzi, luăm în considerare 4 tipuri de filtre:

- Elementul filtrului de combustibil

- Uleios

- Filtrul de aer al motorului

- Filtru de aer din salon

Gradul de purificare

În funcție de gradul de filtrare deosebim 3 tipuri:

Filtre "absolute". Ei dețin în totalitate murdăria, funiginea, etc.

- Aproximativ "absolut". Capturați murdăria de la 1 micron.

- Al treilea tip, filtrează murdăria de la 10 microni.

Filtru de combustibil

Combustibilul, benzină sau motorină, poate conține combustibil lichid, murdărie, apă, etc. Nu trebuie să treacă în sistemul de alimentare cu combustibil. Filtrul este plasat în rezervor, este combinat cu o pompă.

Elementele filtrului de combustibil sunt constituite din hârtie specială, care au compuși rezistenți la benzină sau diesel (de exemplu rășină acrilică).

Filtrele durează destul de mult. Dar nu uitați de înlocuirea lor în timp util, astfel încât să nu se acumuleze straturi de murdărie care împiedică aprovizionarea cu combustibil. Astfel de filter sunt printre "absolut".

Filtru de ulei

Este instalat mai des - pe blocul motorului, din lateral sau din partea inferioară.  Sarcina principală este curățarea motorinei din produse de funigine, murdărie, rumeguș, praf etc.

Filtrul n constă dintr-un corp de fier și o parte de filtrare - este, de asemenea, fabricat din hârtie (similară cu versiunea pe benzină). Filtrează murdăria până la nivelul de 1 micron. Dacă hârtia este foarte groasă, atunci nu va putea trece peste uleiul rece și se va rupe.

Filtrul funcționează sub sarcini grele, deci este prevăzut pentru  siguranță - iarna la temperaturi scăzute, pur și simplu nu funcționează, dar depozitează uleiul în această supapă până când uleiul atinge temperatura de funcționare.

Filtrul trebuie schimbat la fiecare schimbare a uleiului.

Nipon Auto recomandă utilizarea unui ulei de calitate urmată de înlocuirea. filtrelor de ulei.

2018:12:10
Alegeți semeringul pentru motor și supapa.
Semeringul joacă un rol foarte important în funcționarea corectă a mașinii.
2019:03:13
2019:03:04
Garniturile chiuloasă. Când trebuie să le înlocuiț
Garniturile chiuloase sunt utilizate pentru etanșarea joncțiunii cilindrului și a capului propriu-zis. Garnitura are trei funcții:
2019:03:03