Filtre. Combustibil și ulei.

Elementele de filtrare din mașină sunt foarte importante. Datorită lor, înlocuite în timp util, piesele de bază nu sunt contaminate și nu sunt expuse efectelor agresive ale mediul înconjurător. Astăzi, luăm în considerare 4 tipuri de filtre:

- Elementul filtrului de combustibil

- Uleios

- Filtrul de aer al motorului

- Filtru de aer din salon

Gradul de purificare

În funcție de gradul de filtrare deosebim 3 tipuri:

Filtre "absolute". Ei dețin în totalitate murdăria, funiginea, etc.

- Aproximativ "absolut". Capturați murdăria de la 1 micron.

- Al treilea tip, filtrează murdăria de la 10 microni.

Filtru de combustibil

Combustibilul, benzină sau motorină, poate conține combustibil lichid, murdărie, apă, etc. Nu trebuie să treacă în sistemul de alimentare cu combustibil. Filtrul este plasat în rezervor, este combinat cu o pompă.

Elementele filtrului de combustibil sunt constituite din hârtie specială, care au compuși rezistenți la benzină sau diesel (de exemplu rășină acrilică).

Filtrele durează destul de mult. Dar nu uitați de înlocuirea lor în timp util, astfel încât să nu se acumuleze straturi de murdărie care împiedică aprovizionarea cu combustibil. Astfel de filter sunt printre "absolut".

Filtru de ulei

Este instalat mai des - pe blocul motorului, din lateral sau din partea inferioară.  Sarcina principală este curățarea motorinei din produse de funigine, murdărie, rumeguș, praf etc.

Filtrul n constă dintr-un corp de fier și o parte de filtrare - este, de asemenea, fabricat din hârtie (similară cu versiunea pe benzină). Filtrează murdăria până la nivelul de 1 micron. Dacă hârtia este foarte groasă, atunci nu va putea trece peste uleiul rece și se va rupe.

Filtrul funcționează sub sarcini grele, deci este prevăzut pentru  siguranță - iarna la temperaturi scăzute, pur și simplu nu funcționează, dar depozitează uleiul în această supapă până când uleiul atinge temperatura de funcționare.

Filtrul trebuie schimbat la fiecare schimbare a uleiului.

Nipon Auto recomandă utilizarea unui ulei de calitate urmată de înlocuirea. filtrelor de ulei.

Sistemul de frânare Probleme. Soluții.
Sistemul de frânare este unul dintre cele mai importante în orice mașină. De funcționalitatea sa depinde de funcționarea corectă a mașinii, precum și siguranța rutieră. Când sistemul de frânare este rupt, este interzis în mod legal să mergeți pe șosea, deoarece este extrem de periculos pentru toți participanții la trafic.
Program de lucru în perioada sărbătorilor de iarnă
Stimați clienți! Îmi perioada sărbătorilor de iarnă noi lucrăm:
Filtre pentru salon și motor
Filtrul de aer pentru mașină. Filtrele de aer funcționează în sistemele de admisie a aerului, ceea ce este necesar pentru a crea un amestec aer-combustibil. În absența unui filtru, tot praful, granulele de nisip, murdăria și apa pătrund în cilindrii motorului. Acest lucru afectează în mod semnificativ funcționalitatea motorului. Filtrul se ocupă de astfel de probleme și nu permite întregului sistem să eșueze. Când înlocuiți filtrul, acordați atenție la cât de strâns se fixează, astfel încât să nu existe goluri și spații.