Filtre. Combustibil și ulei.

Elementele de filtrare din mașină sunt foarte importante. Datorită lor, înlocuite în timp util, piesele de bază nu sunt contaminate și nu sunt expuse efectelor agresive ale mediul înconjurător. Astăzi, luăm în considerare 4 tipuri de filtre:

- Elementul filtrului de combustibil

- Uleios

- Filtrul de aer al motorului

- Filtru de aer din salon

Gradul de purificare

În funcție de gradul de filtrare deosebim 3 tipuri:

Filtre "absolute". Ei dețin în totalitate murdăria, funiginea, etc.

- Aproximativ "absolut". Capturați murdăria de la 1 micron.

- Al treilea tip, filtrează murdăria de la 10 microni.

Filtru de combustibil

Combustibilul, benzină sau motorină, poate conține combustibil lichid, murdărie, apă, etc. Nu trebuie să treacă în sistemul de alimentare cu combustibil. Filtrul este plasat în rezervor, este combinat cu o pompă.

Elementele filtrului de combustibil sunt constituite din hârtie specială, care au compuși rezistenți la benzină sau diesel (de exemplu rășină acrilică).

Filtrele durează destul de mult. Dar nu uitați de înlocuirea lor în timp util, astfel încât să nu se acumuleze straturi de murdărie care împiedică aprovizionarea cu combustibil. Astfel de filter sunt printre "absolut".

Filtru de ulei

Este instalat mai des - pe blocul motorului, din lateral sau din partea inferioară.  Sarcina principală este curățarea motorinei din produse de funigine, murdărie, rumeguș, praf etc.

Filtrul n constă dintr-un corp de fier și o parte de filtrare - este, de asemenea, fabricat din hârtie (similară cu versiunea pe benzină). Filtrează murdăria până la nivelul de 1 micron. Dacă hârtia este foarte groasă, atunci nu va putea trece peste uleiul rece și se va rupe.

Filtrul funcționează sub sarcini grele, deci este prevăzut pentru  siguranță - iarna la temperaturi scăzute, pur și simplu nu funcționează, dar depozitează uleiul în această supapă până când uleiul atinge temperatura de funcționare.

Filtrul trebuie schimbat la fiecare schimbare a uleiului.

Nipon Auto recomandă utilizarea unui ulei de calitate urmată de înlocuirea. filtrelor de ulei.

2018:12:10
Căldura nu este o piedică. Principiul aparatului d
Sistemul de aer-condiționat este conceput pentru a crea și a menține un microclimat confortabil în interiorul mașinii: reglarea temperaturii și umidității aerului. De asemenea, sistemul este responsabil pentru optimizarea fluxului de aer, filtrarea impurităților nocive și eliminarea mirosurilor neplăcute.
2019:07:08
Orientat corect. Principalele proprietăți ale ulei
Astăzi înțelegem proprietățile de bază ale uleiurilor lubrifiante, și anume în termeni care îi caracterizează. Vă prezentăm 7 proprietăți pentru a alege un ulei potrivit pentru mașina dvs.
2019:06:29
Aveți grijă de motor pe căldură. Grupul de motoar
În fiecare an, temperatura din timpul verii crește și crește. De aceea trebuie să ai grijă de tine și de mașina ta.
2019:06:21