Bujiile sunt un element important pentru diesel.
Motorul diesel nu poate exista fără bujii. Este proiectată pentru a aduce combustibilul injectat la temperatura dorită pornirii motorului. De asemenea, sunt utilizate în sistemul de preîncălzire și pentru a porni încălzirea autonomă a mașinii. Bujiile nu creează o scânteie în timpul funcționării. Combustibilul este adus la temperatura dorită datorită încălzirii releului cu bujii. 
 

Unde sunt setate bujiile?

Locul de montare a bujiilor depinde de designul motorului respectiv. Când se află o cameră separată de ardere, acestea sunt situate în camera de vârtej sau în camera prealabilă.Dacă motorul diesel utilizează o cameră integrată de ardere, atunci sunt instalate în el.
 

Construcția bujiilor

Din punct de vedere structural, bujiile reprezintă un încălzitor electric cu releu spiralat, într-o manta protectoare. Materialele bujiilor: metal și ceramică. Distingeți bujiile cu mono spirală și dublă helix. Primele sunt mai ușor de fabricat și sunt instalate pe cele mai moderne mașini. Datorită unei singure spirale, acestea sunt mai ușor de reglat la temperatura dorită. Acest design este mai fiabil și mai stabil în timp. Bujiile cu dublă helix vă permit să reglați mai bine balanța optimă a temperaturii. 
 

Principiul bujiilor.

Unitatea cu filament cu incandescență este activată automat prin rotirea cheii de contact înainte de pornirea starterului. Pe panoul de bord din salon există indicatori speciali care semnalizează funcționarea acestuia. În plus, există o încălzire intensă a releului cu bujii. Temperatura lor de lucru este setată în 2-5 secunde. De-a lungul drumului, bujiile ușor încălzesc aerul care intra în camera de combustie. Când temperatura de lucru este stabilită, indicatoarele din habitaclu se sting și tensiunea se aplică o anumită perioadă de timp. Funcția principală a bujiilor este de a încălzi combustibilul injectat cu motor în timpul pornirii motorului. Dacă bujiile sunt defecte, aprinderea combustibilului este dificilă și posibilă numai după o rotație lungă a starterului. Bujiile de calitate înaltă vă permit să conduceți un motor diesel în condiții de vreme înghețată, cu același succes ca în cazul celor vremii calde.
Alege ce-i mai bun! Alegeți bujiile de la Nipon-Auto!
2018:11:30
Căldura nu este o piedică. Principiul aparatului d
Sistemul de aer-condiționat este conceput pentru a crea și a menține un microclimat confortabil în interiorul mașinii: reglarea temperaturii și umidității aerului. De asemenea, sistemul este responsabil pentru optimizarea fluxului de aer, filtrarea impurităților nocive și eliminarea mirosurilor neplăcute.
2019:07:08
Orientat corect. Principalele proprietăți ale ulei
Astăzi înțelegem proprietățile de bază ale uleiurilor lubrifiante, și anume în termeni care îi caracterizează. Vă prezentăm 7 proprietăți pentru a alege un ulei potrivit pentru mașina dvs.
2019:06:29
Aveți grijă de motor pe căldură. Grupul de motoar
În fiecare an, temperatura din timpul verii crește și crește. De aceea trebuie să ai grijă de tine și de mașina ta.
2019:06:21